prolaktyna progesteron testosteron kiedy zrobic badania

Strona Główna
ubezpieczenia
 

Temat: Problem z zajsciem w ciaze. Pomocy!!!
malaa0 jeżeli twoje cykle sie wahaja nawet do 3 tyg radziłabym zrobić badania hormonów. 3 - 5 dzień cyklu 1. FSH 3- 20 mlU/ml 2. LH < 7 mlU/ml ( stosunek LH do FSH powinien być jak 1:1) (jeżeli jest 2:1 - podejrzenie PCO) 7 dni po owulacji (20-22 dc) 1. Progesteron 15ng/ml (jeżeli za niskie podejrzenie niedomogi ciałka żółtego) 2 Estradiol 60pg/ml I teraz bez oznaczenia dnia cyklu 1.Prolaktyna 1,90- 25 ng/ml 40-530 mlU/ml ( jeżeli za wysoka- hiperprolaktynemia) 2.Testosteron wolny 0,7-3,6 pg/ml 3.Testosteron całkowity 6-86 ng/dl (oczywiście robi się jeden z...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=58645



Temat: Badania po poronieniach i nie tylko...
Ciekawa jestem jakie Wy macie w tym temacie doświadczenia. Ja po poronieniu nie miałam robionych żadnych badań. A szkoda, oszczędzono by mi wiele cierpienia i czasu. Moim zdaniem badania warto zrobić przed pierwszą planowaną ciążą. No, ale lekarze nie zlecają w większości żadnych badań bo uważają je za zbędne. To może chociaż po poronieniu, żeby uniknąć kolejnego niepowodzenia? Wiem, że nawet setki badań nie dadzą 100% gwarancji, ale można pewne rzeczy wyeliminować. Tak więc moje propozycja to: hormony : prolaktyna, progesteron, testosteron, estradiol choroby odzwierzęce: toxoplazmoza i cytomegalia. warto zaszczepić się na różyczkę...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=130


Temat: Badania po poronieniu przed kolejną ciążą. Warto wiedzieć
[b] alusia27 Ja zdecydowalam sie isc prywatnie i jestem w takiej samej sytuacji jak ty... Wizyte mam na 7.07 i nie chce czekac na nia bezczynnie. Zrobilam już toxo, cytomegalie, chlamidie, prolaktyne, progesteron, tarczyce, rozyczke, przeciwciala antykardiolipinowe... Te badania znalazlam jako jedne z najważniejszych, a reszte zdam sie na lekarza ( ponoc jedna z najlepszych specjalistek w Krakowie) ... Jesli stwierdzi ze wiekszosc badan nie jest potrzebna chyba jej zaufam. Tak swoja droga strasznie sie boje tej wizyty bo na niej dowiem sie co z moim badaniem histopatologicznym, lekarka go ma i powiedziala mi tylko ze cos to badanie potwierdziło...... ja mam zrpbionego hist-pata po poprzedniej ciazy, ale wykazal tylko, ze ciaza byla i nic poza tym. na wlasna reke zaczelam szukac przyczyny. zrobilam juz tarczyce, na rozyczke i grype jestem zaszczepiona, teraz czekam na prolaktyne, testosteron itp. boje sie, ze jak to nie to to co? bardzo chce miec zdrowego dzidzi i ne chce powtorki z rozrywki... nie wiem co jeszcze zrobic, zeby znowu nie prezywac tego koszmaru
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=2909


Temat: Wszystkie starające połączmy się!!! :)))
I dala mi namiary na dobrego jej zdaniem gina Wiec mam nadzieje ze wszystko sie zacznie teraz jakos ukladac i wyjasniac. Teraz czekam do okolo 20 dc zeby zrobic te badania. ... ze plamienia sie pojawily (jezcze nigdy tak wzesnie nie mialam) wiec moze i do 20 dnia nie doczekam. Ale jak zrobie te badania to pedze do tego nowego gina Pozdrawiam Was...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=20193


Temat: problem z zajsciem w ciaze
katrinaa1 jak dla mnie powinnas jeszcze zrobic prolaktynę z obciązeniem i zbadac TM. Dodatkowo standardowe badania hormonów Badanie krwi 3 - 5 dzień cyklu 1. FSH 3- 20 mlU/ml 2. LH < 7 mlU/ml ( stosunek LH do FSH powinien być jak 1:1) 7 dni po owulacji (20-22 dc) 1. Progesteron 15ng/ml (jeżeli za niskie podejrzenie niedomogi ciałka żółtego) 2. Estradiol 60pg/ml (jeżeli jest 2:1 - podejrzenie PCO) I teraz bez oznaczenia dnia cyklu 1.Prolaktyna 1,90- 25 ng/ml 40-530 mlU/ml ( jeżeli za wysoka- hiperprolaktynemia) 2.Testosteron wolny 0,7-3,6 pg/ml 3.Testosteron całkowity 6-86 ng/dl...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=56908


Temat: Tycie=niedoczynność tarczycy?
kurka, to też niewesoło u mnie objawy raczej na to nie wskazują, no chyba że starczy połowa z tych co wymieniłaś Różnie może być. Trzeba zrobić badana ogólne, usg, hormony typu testosteron, progesteron, prolaktynę w odpowienich dniach cyklu ( najlepiej niech lekarz powie w których).
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=1095


Temat:
Mysle,ze najpierw mozesz pojsc do ginekologa na NFZ, zobaczysz co Ci powie i na jakie badania skieruje, bedziesz mogla wykonac je bezplatnie. Zreszta watek o badaniach byl tutaj juz poruszany, jak ... prawie nic nie widac tylko malenki jasny wasik, nie przejmuje sie nim wcale. Miesiaczki mam raczej regularne, nie mialam zadnych problemow z tym. Zrobilam sobie badania prywatnie (niestety nie jest to tanie)-prolaktyna, estradiol, testosteron,progesteron i androstendion. Za wszystko zaplacilam ok. 150 zl. Wiec jesli pojdziesz do zwyklej przychodni to moze unikniesz takich kosztow, zreszta dowiesz sie jakie badania nalezy zrobic. Ja na...
Źródło: hirsutyzm.fora.pl/a/a,384.html


Temat:
... ze kazala mi zrobic USG jajnikow, moze to rzuci nowe swialto na sprawe, mam nadzieje... Na to badanie musze poczekac miesiac, bo sa zapisy, ale do samej pani dr nie czekalam...
Źródło: hirsutyzm.fora.pl/a/a,112.html


Temat:
... ogranczyć inne używki warto też przy dłuższych niepowodzeniach wykonać usg, odbyć wizytę u proktologa, zrobić badanie nasienia + posiew, badanie hormonów (w tym testosteron, ale też prolaktyna, tsh, 17-OH progesteron) Uwaga,...
Źródło: jestemmamaaniola.fora.pl/a/a,76.html


Temat:
ale mam problem bo nie wiem jak te wyniki mam interpretować. Wizytę u lekarza mam dopiero za 2 tygodnie a ja już odchodzę od zmysłów. Badania jakie wykonałam w 9 dc ... 3) ESTRADIOL- 82.12pg/ml; Z. ref: faza folikularna:12,5-166, faza owulacyjna:85.78-498.00, faza lutealna:43.82-211.00,nieleczone po menopauzie:5.00-54.72 4) SHBG- 60.21 nmol/l; Z. ref: kobiety 20-130 5) TESTOSTERON- 45.74ng/dl; Z. ref: kobiety: 6-82 6) PROLAKTYNA- 20.99 ng/ml; Z. Ref: Kobiety: 4.79-23.3 Badania kolejne wykonałam w 22 dc: 1) DHEA-S- 201,0ug/dl; Z.Ref: Kobiety: 35-430ug/dl 2) PROGESTERON- 9.04ng/ml; Z. Ref: Kobiety: faza foli.0.32-2.0, faza lute. 1,2-21,6ng/ml, menop. 0,0-1,0ng/ml To...
Źródło: naturalnemetody.fora.pl/a/a,2308.html


Temat:
Witam, Jestem nowa tu, choc czytam od dawna Mam pytanie: czy ktoras z Was orientuje sie, ile kosztuje w Warszawie zrobienie prywatnie badan hormonalnych: progesteron, prolaktyna, LH, FSH, etradiol, testosteron, hormony tarczycy i gdzie/ czy mozna zrobic takie badania szybko i bez skierowania? Ostatnio na sugestie, ze moze warto byloby zbadac u nmie powiom chociazby prolaktyny, uslyszalam od lakarza, ze moje dolegliwosci (klasyczny, uciazliwy pms) nie maja nic wspolnego z prolaktyna, lecz sa "wynikiem RECEPTOROW" Postanowilam wiec sobie poradzic sama Z Wasza pomoca Mozecie cos doradzic? Bede wdzieczna
Źródło: naturalnemetody.fora.pl/a/a,1226.html


Temat: Starające się do raportu;)
13-15 dc LH 21dc PRG, PRL MAZ: badanie nasienia ogolne posiew nasienia Wiem, ze do calkowitego obrazu przydaloby sie zrobic wszystkie badania, niektore nawet 2 razy w cyklu, oto wykaz wszystkich: LH - luteonotropina E2 - estradiol FSH - folitropina PRL - prolaktyna PRG - progesteron T - testosteron TSH - tyreotropina T3 - trojjodotyronina T4 - tyroksyna Z tego co zdazylam sie zorientowac to moje badania hormonalne w jednym cyklu (biorac pod uwage, ze LH, FSH, E2 robione 2 razy w cyklu) i wspomniane badania meza to jest koszt nawet 500zl za wszystko. Dla mnie to duzo. No, ale liczac po 40 zl wiekszosc moich badan to tak wychodzi niestety.
Źródło: erodzice.net/forum/viewtopic.php?t=7


Temat: Skuteczne?
ja powiem tak , nawet jesli brałas je ze względu na torbiele to przerwa 2 miesiące nie ma sensu , zeby zrobic same badania hormonalne musisz conajmniej 3 miesiące odczekac zeby organizm mogl wrócic do własnej równowagi hormonalnej i dopiero wtedy sprawdzasz oziom progesteronu, prolaktyny , estrogenu , testosteronu ittd ( a wiem co mowie bo z torbielami mam doczynienia mniej wiecej...
Źródło: antyforum.pl/viewtopic.php?t=813


Temat: analiza wynikow hormonalnych
- 14,7 po menopauzie - 8,0 Prolaktyna:surowica 23,2 ng/ml Progesteron: surowica 4,46 ng/ml f.folikularna - 1,13 owulacja 0,48 - 1,72 f.lutealna 0,95 - 21,0 1 trymsetr ciazy 9,3 - 33,2 2...
Źródło: forum.antykoncepcja.pl/viewtopic.php?t=17002


Temat: Po poronieniu - część 4
Badanie nasienia m Badanie genetyczne: Kariotyp obojga partnerów Ale to pewnie jest inaczej, jeśli ma się już jedno zdrowe dziecko Najlepiej spytaj jakiegoś wrażliwego lekarza...
Źródło: babskieforum.pl/viewtopic.php?t=1200


Temat: Staramy się o wiosenne cuda po raz II + II + II + II + II
LABORATORIUM ANALITYCZNE 1 Pobranie krwi 2,00 2 Badanie ogólne moczu 5,00 3 Badanie moczu na cukier i aceton 5,00 4 O,B. 2,00 5 Morfologia krwi bez rozmazu 5,00 6 Morfologia krwi ... 12,00 50 Hormony żeńskie i męskie Prolaktyna 17,00 51 Hormon luteinizujący (LH) 17,00 52 Folikulotropina 17,00 53 Estradiol 17,00 54 Progesteron 17,00 55 Testosteron 18,00 56 Antygen PSA 20,00 57 FPSA ... surow. 16,00 65 Grupa krwi 12,00 Saara skopiowałam ci cennik z mojej przychodni poszukaj sobie co chcesz zrobić i podlicz
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=47611


Temat:
których chciałabym się pozbyć... Wobec tego moja ginekolog-endokrynolog chce mnie położyć na tydzień do szpiatla na kompleksowe badania, żeby sprawdzić, czy nie mam przerostu kory nadnerczy, choć wcześniejsze badania innych hormonów (kortyzol, ACTH) na to nie wskazywały. Teraz pojechała na urlop, a mi zapisała na następny cykl Luteinę - progesteron podawany na uregulowanie cyklu, menopauzę lub podtrzymanie ciąży. Po co mi to? ... akcję z badaniami, bojąc się, że to może mieć wpływ na ciążę. Ona mnie traktuje jakbym miała problemy z owulacją, ale ja ich nie mam. Mam problem z włoskami. Teraz boję ... ciąży (nieplanowana akcja w tym miesiącu) i nawet chciałbym być, żeby skończyć ten temat. Może po prostu zrobić sobie dziecko i tyle? Poprzednia ginekolog jak zobaczyła, że mam poziom testosteronu w...
Źródło: hirsutyzm.fora.pl/a/a,364.html


Temat: Po poronieniu
agaz, dzięki bardzo za informacje, zaraz pokupuje leki, jak możesz napisz co to za badania jakie powinnam zrobić, robiłam juz krew na wszytsko mozliwe chyba ale przed ciążą. Czy powinnam normalnie powiedziec gin ze chce te badania??Dziękuje i pozdrawiam.Po jakim czasie można znowu sie starać jesli nia miałam zabiegu i będę brała te medykamenty??buziaki! Kochana jak obiecalam za raz wypisze wszystkie badania jeszcze tylko 2 słowa o badaniach, ja ich nie zrobiłam po 1 poronieniu (no bo przecież tak sie zdarza... więc uwierzyłam) po 2 poronieniu juz było inaczej, odpazu dostałam liste od ... to byly pewne badania napisane przez inna osobe nie trzeba az tyle robic w dodatku badania genetyczne sa niesamowicie drogie wiem cos o tym gdyz wyszystko robie prywatnie oto one co mi zlecono : Krew + mocz profil hormonalny :progesteron,testosteron,androstendion,dheas,Lh.Fsh, wymaz mikro biologiczny = cytologia tsh,ft3+ft4,t3+t4,anty - tpo usg narzadow + tarczycy szczepienia : grypa , zoltaczka , rozyczka poziom prolaktyny toxoplazmoza : Igm+IgG cytomegalina:IgM+IgG chlamedia Pt,Aptt Hsv=1 i 2/badanie na obecnosc opryszczki Hbs Hsg Fibrynogen Ureaplazma Mycoplazma Bad.Kariotyp Listerioza Przeciw ciala antykordiolipinowe -||- przeciwjadrowe imunologia ; p/c anty lupus oraz p/c bialko C i S B2 glikoproteina IgG + IgM test penetracyjny wrogosc sluzu - czesto wystepuje on przy nadrzerkach a na konie badanie pod kontem zespolu antyfosfolidowego Gwarantuje ze po tych badaniach w przyszlosci unikniesz nastepnych poronien jak rowniez wad genetycznych ja wczesnie nie pomyslalam dopiero strajac sie o 3 dziecko teraz mu lekarz zlecil az tyle radze abyscie oboje rowniez zrobili badanie grupy krwi ja wiem ze to duzo badan ale warto dac taka cene aby uniknac nastepnych rozczarowan najadrozsze z tych badan co ci podalam to badanie kariotypu one w duze mierze jest bardzo wazne polecam robic te wszystkie badania w jakiejsc kliniece nieplodnosci pod tym wz. iz u nich wyniki sa bardziej szczegulowo rozpisane a swojego pana wyslij na ; - badanie...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=54820




 
 
Archiwum
 
 
   
Copyright 2006 Sitename.com. Designed by Web Page Templates